try r klik sini.....

try r klik sini.....

Saturday, September 24, 2011

dI SeB@LiK LuBuk H@tI aNaK aD@M

"lelaki umur awal 20-an mmg camni life-style dia.masih perlu explore dunia. xkan la nk dok bawah tempurung je. perlu tahu juga hal2 di luar sana"



1. seorang perempuan selalu bertanya, kenapa xletak relationship dlm facebook or dalam blog nama saya. kata awak cinta, sayang pada saya. kata awak saya adalah kekasih awak.



bagi dia..

1. cinta adalah sesuatu yang privacy. hanya kita berdua. kenapa perlu nak heboh-hebohkan. dia cinta awak seorang. bukan cinta mereka yang lain.

2. sebab memang dia taknak tulis. sebab blog dia suka hati dialah. (puas hati).

3. bangga nak beritahu dia bercinta dengan awak tapi esok bila dah break off sorok dan diam-diam. macam tuh? atau memang nak jaja kisah cinta kita pada orang lain supaya orang lain tahu kita bercinta. bila kita break pun orang lain tahu. (ingat orang nak ambil kisah? banyak benda lagi penting!)

2. perempuan juga selalu bertanya kenapa banyak kawan perempuan? kenapa selalu komen-komen dengan mereka? nanti mereka ada perasaan susah.



bagi dia..

1.dia berkawan tidak kira jantina, pangkat umur, dan juga jenis. jadi dia memang ramai kawan. pakcik yang berumur 50 tahun pun kawan dia juga. salah ke dia berkawan dengan ramai orang?

2. kenapa selalu berfikir nanti merekaa jatuh hati. kenapa lebih risaukan pasai mereka yang dia komen dari diri dia. kenapa tak berfikir bahawa jika dia akan jatuh hati? sepatutnya awak bimbangkan dia bukan mereka.

3. dia cuma berkawan. dan terus-terang dia katakandia  cuma berkawan. bila mereka suka pada diaa. diaa beritahu dia ada kamu. dia sayang kamu.

4. apa yang penting tolong percaya pada dia. dia cinta awak bukan untuk hari esok sahaja. tetapi sampai hari tua juga. dan bila dia tua awak juga tua. jangan risau. tetapi dia lebih hot dari awak itu yang patut awak risaukan.


3.kamu cepat marah bila dia lambat jawap panggilan kamu. lambat jawap sms kamu. kamu syak yang macam-macam. yang bukan-bukan.



bagi dia..

1. tiada credit nak balas.

2. tidur (itu yang paling kerap dia buat dalam sehari)

3. kalau dia nak curang dah lama dia tak cari awak lah. buat apa dia datang cari awak balik bila ada panggilan tak dijawap ada sms yang belum dia balas. dia akan telefon awak kembali.v akan sms awak kembali. bila dia tak balas tak telefon kembali. dia tiada credit. dia minta maaf. telefon dia bukan 24 jam ada credit. dia bukan anak orang kaya yang boleh topup selalu. menyesal dapat dia? belum terlewat untuk pergi.


4. kamu selalu marah tak puas hati bila dia melepak sampai lewat pagi dengan kawan-kawan. bangun lewat siang sebab tidur lewat malam. kurang masa dengan awak. lebih masa dengan kawan-kawan.



bagi dia..

1. dia baru berumur 23 tahun. berilah dia peluang untuk membuat apa yang dia suka dahulu. tolong lah beri dia dan peluang dan ruang untuk menikmati perjalanan dunia. suka duka dunia. nanti tak tahu apa nak cerita pada anak-anak pengalaman hidup. pengalaman hidup ayah adalah 24 jam bersama emak awak.

2. dia suka bersama dengan kawan-kawan dia bila pulang ke rumah. banyak cerita nak di bentangkan. banyak perkara yang kami nak kongsikan. sebab bukan selalu sangat kami dapat berjumpa. dan bukannya dia tak ada masa langsung dengan awak. cuma hari minggu dan waktu cuti sahaja dia banyak masa dengan kawan-kawan. buat aktiviti yang kami dah rancang. sebelum kami tamat zaman bujang.

3. kami pulang lewat malam pun dia bukan curang dengan awak pun. awak tetap di hati dia juga. kasih sayang dia tak pernah berkurang dan tak pernah hilang seandainya lebih masa dengan kawan-kawan dia. sebab mereka juga akan bertanya tentang kisah hidup dia. jadi kenapa nak marah dia nak mengamuk dengan dia. berilah peluang dan sedikit kebebasan untuk lelaki melalukan apa aktiviti yang lelaki suka bersama-sama lelaki.



kami tahu kamu semua ambil berat. risau. terima kasih. tetapi berilah sedikit ruang dan juga peluang. umur 23, dan seterusnya bukan datang berkali-kali. cuma datang sekali.