try r klik sini.....

try r klik sini.....

Friday, June 18, 2010

....renugkan....

sangat t'sentuh bc ni... 
dh r tgh rndu mak ni...

Aku ada pasangan hidup sendiri....


Bila seronok, aku cari.


...pasanganku


Bila sedih, aku cari....Mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku


Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak


Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku


Bila berduka, aku peluk erat....Emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku


Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku


Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"


Selalu.. aku ingat pasanganku


Selalu.. Mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku


Entah bila... aku nak talipon Mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku


Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

Renungkan:


"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...


bolehkah kau kirim wang untuk Mak?


Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".





Berderai air mata jika kita mendengarnya........





Tapi kalau Mak sudah tiada..........


MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....





Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....


berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....


berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....


berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......


berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....


berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....





Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Wednesday, June 2, 2010

short sem

adus2....short sem pla....
antara benda2 yg aku pk ms shrt sem :
1) org lain tgh best2 cuti kt umah, aku kn g klas ag
2)org lain best2 tdo, aku kena study
3)family aku tgh bz kt umh wt p'siapan kenduri, aku relax je kt cni
4)org lain tgh bahagia kt umah, aku msh ktcni
   waaaaaaaaaaaaa

.........TAPI.............

best jg wt shrt sem ni....

1)aku mkin rapat ngn kwn2 aku

2) kami slalu lepak sm2

3) makan sm2

4) outing sm2


5)shpng sm2