try r klik sini.....

try r klik sini.....

Thursday, May 28, 2009

G lAnGkAwI

Kebetulan aku tgk result malam sblm aku nk g langkawi....10sen beb...Memandangkan result yg aku hancus gla2 babas tu, mmng aku shppg sakan r kt sana...aku g tmn k.cik, dah a.ipar aku ada krss kt sn, km g tmpng tiket balik r nk lari dr cukai, huhu...km nek bot kt kuala perils kui 9.30. smpi sn, a.ipar jmpt n antr g kuah...`km apa lg, shppng r...aku dh r 10sen x abs lg, lg sakan r aku shppng...byngkan, utk coklat sj melayang RM 83.+++. Aku klu dh 10sen, ak x kisah dh, jnji aku puas...teruk kan aku??? K.cik pon shppng sakn jg, sm je km 22 org, nmpon 2 bradik, huhu....yg aku x puas hatinya, blh punya susah cari kedai makan melayu, suma cina je..x phm aku... tp pa pon,. Aku dh slmt smpi langkawi, syurga coklat n shppng beb....

Monday, May 25, 2009

== DuSuN vs AiR TeRjUn LaTa bAYu ==

Minggu lps aku blk kg...sj r nk g tgk dusun kt sn...kwn aku merangkp sudara bau2 bacang aku, merah pon ikt jg, jgn t’kjt pla, nm dia Humairah tp aku pggl merah...pg tu mk aku wt nc lmk, g mkn kt sn r...on d way tu sggh kdi bli ikan n kerang n syr....aym pla bli je kt kdi dpn tu, bli ayam prck,...smpi je kt sn, ayh mcm besa r, x msk umah g dh g round dh dusun dia..( nk kt dusun pon x jg coz getah dh yg bnyk, pkk buah dh tggl brapa jer )... aku mcm besa r, keja ttp aku, kms umah r, dh lama x blk, b’habuk r...lps mkn nc lmk, ayh ajk g ladang kt hujung kg tu, tgk2 pekerja

konon nk sportcheck r, huhu...blk tu br mula msk...kesian kt merah, dia pla yg kn tlng bkr ikan n kerang, aku mn la th bkr gn sabut ni, gn microwave pndi r, hehe...aku wt sayur r...lps siap msk rehat2 jp...lps solat jumaat n mkn, br km g MANDI kt AIR TERJUN LATA BAYU, dkt ja ngn umah, dlm 20 mnt gtu...mak n ayh x nak g...kranya aku, abg n merah je r...remaja suma, huhu....sblm ni klu g mnd ctu, mand kt bwh ja dh bw bdk2, x ni abg bw mand kt tngkt atas...mmng best gla ah....b’baloi r ngn pendakian km, huhu...tmpt dia cntk sngt...ngn air dia, fuh....mandi kt ats ni phm2 je r, mcm2 leh tgk, x phm aku ngn bdk2 zaman krng ni, b’cinta x ingt dunia..syg n cinta smpi thp mn pon x th smpi sggp je serah suma, AstaghfirAllah....insaf2...jgn tgk, tutup mata, huhuhu....km mandi gla2 r...mmng puas r mand, tp syng r x amek gmbr coz msng2 mls naik, syng nset, huhu...

dh ptng tu br g dsn blk amek mak n ayh n trs blk umah.....dlm keta tdo ja sepnjg p’jlnn, ye r, dh lth men air......

Tuesday, May 12, 2009

++ AnDaI iTu TaKdIrNyA ++




Ni la tajuk novel yg aku asa plng best prnh aku bc…. Syed Azril & Alia… mmng sdh gla ah jln cter dia…ml2, syed ni b’dendam ngn Alia coz Alia ni dh malukan dia dpn kwn2 dia ms diorg study kt UK dl, biasa r, bdk ego…kbtln ms blk cni, Alia keja ngn compny bapa c Azril ni..kt ctu r, b;mula segalanya….Azril ni pla dh rncg nk bls dndm dgn ngrt Alia smpi wt Alia jth cnta kt dia n paas tu, dia akn tngglkn…dia b’jaya wt gtu tp ms tngh syok b’cnta tu kwn Azril perkena diaorg smpi diaorg kn tgkp basah n t’paksa kawen...mengmk gla r Azril..mcm2 dia maki Alia pdhl Alia x b’slh pon…Alia mmng sdh gla r, dh r br th dr dpermenkn demi dndm, pas tu kn buang family pla...ayh dia dh malu sngt bl ank dia yg pndi n jd cnth ank kg yg b’jaya kn tgkp khlwt ngn laki yg dia lngsng x kenal...
T’paksa la Alia ni dok kt villa yg mcm kandang harimau tu…suma org bnci dia, smpikn dia lngsng x dbenrkn mkn mknn d dlm umh tu....mmng seksa gla ah hdp dia...smpi la stu hari tu dia lrkn dr umah tu coz suami dia sndr rogol dia n buang dia tpi jalan,, wt mcm dia ni x ubh mcm placur ...sjk tu dia nekad, nk cari blk harga dr dia yg hilng...Azril pla insaf lps dia accdnt ms nk g nikah ngn Lynn, ms dia koma tu la br dia trngt apa yg dia dh wt kt is3 dia n ank2 dlm prt is3 dia...+ + bl dia tau ank dia menggl sorg, lg r dia sdh...lps tu la br t’hegeh2 nk pjk Alia.....sp yg nk bl dr dh dhina mcm2?? Alia pla msh tebal ngn rajuk dia, ngn egonya yg tnggi n ngn kwn baik dia yg x kc dia blk ngn suami dia.......b’jayakah Azril pujuk is3 sndr??? Mcm mn?? Apa yg jd bl dia blk kt Azril lps dia tahu dia ada kanser??? Apakah pngrbonan dia sbgi ibu b’balas??? Apakah yg Lynn buat utk nk dptkn blk Azril??? Adakah ayh dia trima dia blk?? Adakah diaorg bahagia???? Semuanya bkl t’jawab dlm novel ni...novel yg pnh ngn ksdhn, kegembiraan, kenakalan, persahabatan, kasih sayang n pengorbanan,,,,,,,,,,

Friday, May 8, 2009

kEnDuRi UmAh K.TeH


Ari ni kndri umah k.teh..kndri msk umah br...diaorg bli umah kt Taman Jitra Indah..aku, mak, n ayah smpi cni smlm..x bnyk keja pon kn wt, ye la, dh sumanya tmph....mlm tu aku cm tlng psng carpet je la...kms2 n hias2 umah ckt...pg td bgn awl r dh kn tmn k.teh g pasar bli buah utk rojak...fuh, nek lenguh jari aku jnjt brng...tp brng kt psr jitra mrh r, beza r ngn kt umah aku...blk psr, mkn dl...tgk rmi adk brdk dh smpi...borak je lbh km ni, huhu....kndr x ni mkn nc pth, gulai daging ngn rebung, ikan baker, ulam2an , laksa n rojak buah....laksa tu tmph kt k.ina, pengsh fudhla n syafiq, nc n lauk tmph kt kantin skul k.teh, rojak je wt sndr, tu pon kuah rojak bli r, huhu.....rmi jg yg datang, kwn2 k.teh n abg ipar r......riuh rndh ngn kaum kerabat 2 family...
Ms tls blog ni pon, dh ngntk gla ni, lth kot pdhl bkn wt keja sgt pon.

Tuesday, May 5, 2009

<<< SuRi RuMaH >>>

suri rumah??? ni la keja aku krng ni...bngn pg je msk dpr, mkn dl, huhu....tp aku bngn lwt jg r, kranya bkn aku r wt srpn, brfst ttp mak aku yg wat, klu tnggu aku almtnya jd lunch r,haha..mcm x caya kan aku msk?? korg tgk je aku mcm ank mnja tp aku still kn msk tau...mak aku kt time ni la nk bljr msk...mcm2 aku bljr msk, tp kari still x lps coz rmph dia tu aku x pndi wt r, fmily aku t'utamanya ayh aku x suka mkn rmph yg dh siap tu, nk yg ori jg. klu yg rmph paket tu mcm lps je aku msk kari, haha...dh x btkan, blh r kt lps, huhu...best sebnrnya msk ni..kt akn puas hati ngn apa yg k twat, ye r..air tgn sndr tu…gerenti sedap, huhu…slalunya, lps msk br aku kemas umah..klu mak aku, dia suh kms umah dl br msk coz mak ckp kang org datng kang umah b’sepah ag….tp bg aku, biar msk siap2 br kms coz kang lps msk kn kms dpr ag, biar aku kms sx je suma, seng ckt keja aku, huhu…...lps kems, aku tgk tv r, apa ag….tgk WHI, wanita hari ini….best pe, dpt bnyk info…mmng la tjk2 dia mcm info utk org dwasa ckt, tp apa slhnya, bljr ciap2, hahahaha…..keja aku ptng2, tgk tv ag, cter upik abu n laura..wlupon cter dia sengal2 ubi ckt, tp lyn je, blh r wt aku gelak2 jg ms tgk tu….pas tu, smbng ngn lalola…cter laki kn sumpah jd girl, pelikkan???, tp tgk jer..abskn ms lapang…hikhik…pas asar, tgk r, kdng2 g library pnjm novel, x pon g lepak kt pangkin umah kwn aku, borak2 ngn dia…..klu ada mangga, ape g, m’cicah skn r km, ermmm…sdpnya…mlm pla aktiviti aku, tgk tv smbl lpt baju…pas tu, iron bj pla…tp maintain wt suma tu kt depan tv r, hehe…& sblm tdo, bc novel dl….kdng2 kui 3 pg br tdo, x perasan dh pg coz mlyn novel, huhu…akhirnya, tdo….

b’akhirla diari seorang suri rumah….:)



                                                                    wt kek coklat...

Saturday, May 2, 2009

aqiqah fauzan,,


fuh, lethnya...dpt la rht2 ckt ni...kndri dh slmt siap, blk je pd kg smlm tgk umh dh pnh, biasa la bl suma dh blk, akk2 n saudara suma dh smpi...jd perhatian r jp cz owg jauh dh smpi (jauh la sngt, huhu)..td mmng bz r, tlng apa2 yg ptt...angkt mknn, susun mknn, pastkn mknn sntiasa ada kt tray, bt air n yg plng best sx, bsh pggn kt bwh r, huhu...sEbAb blh main AIR...haha, bnyk kn bsh, smpi kct jari2 aku..tp x pe, dh biasa cz tu la keja yg aku choop stiap x kndr n ari raya...lupa pla nk ckp, kndr x ni umh ak wt naci daging, air asam, dalca, gulai ikan & kambing msk pth...rmi jg r org dtng, pnh la dlm umh n khmh dpn tu dgn manusia2...kbnyknya saudara n kwn k.chaq r, kwn ak x smpt pnggl pon, sdh toi...bg aku, ak sk bl umh ak wt kndr, dpt jmpa saudara, dpt tgk ragam org rmi n yg plng pntg, dpt men air,huhu....lth ttp lth tp BEST...

Friday, May 1, 2009

....aRi 1st d uMaH....

ye....ye....dh smpi umah...
smpi dlm kul 7 gtu, mmng dh melebr r aku snym,
jejak kdh ooww...
x smpi 10 mnt ak tnggu, ayh dh smpi...
hepi x t'kata aku,
smpi ja umah, main ngn baby dl....
baby k.chaq yg ke 2, fauzan naim..
comel mcm acue dia r, huhu..prasan lak...

ms srpn tu mak gtau jap g ayh nk blk kg coz m.ngah wt kndri, nk ikt x??
aku on je, ye la fudhla g jg, ank saudara ksyngn aku 2...
ms smpi kt kg, sggh dsn jp, tgk2 umah dsn...
pas 2, g umah m.ngah...
kndr mkm mlm, smpt r g tlng2 ckt...
tp x tlng ape sngt pon coz owg kg tu pon dh rmi yg tlng,
owg g mengacau je, gelakkn m.ndak cz puding kcng hju dia x jd batik,
jd mcm b'puak2,haha
tp rasa ttp maintain sdp...huhu

dlm kui 4 gtu dh blk cz sok kndr aqiqqh fauzan pla,
nk prepr apa yg ptt...